Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ξεκινά η 15η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής!!


Την 15η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής διοργανώνει αυτόν το μήνα ο δήμος Μανταμάδου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο Πολύκεντρο Μανταμάδου το Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 9:15 το βράδυ, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει πάνω από ένα μήνα, έως τις 31 Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα γεγονός που κάθε χρόνο συγκεντρώνει καλλιτέχνες της αγγειοπλαστικής, τόσο από τη Λέσβο, όσο και από άλλα νησιά του Αιγαίου, αλλά και από τα απέναντι παράλια και συμβάλλει στην προβολή όχι μόνο των προϊόντων, αλλά και της ιστορίας της τέχνης της κεραμικής και της αγγειοπλαστικής.

Με τη συμπαράσταση και συμμετοχή του Συλλόγου Κεραμιστών - Αγγειοπλαστών Λέσβου «Το έοργον», η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει περίπου 50 συνολικά συμμετοχές από τη Χίο, τη Σάμο, τη Σκύρο, την Κω, την Αθήνα, την Τουρκία κ.α. Ιδιαιτερότητα θα αποτελέσει η παρουσία 14 κεραμιστών από την Κύπρο, αλλά και ενός κατασκευαστή πιθαριών από την Κρήτη, ο οποίος στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιήσει επίδειξη της δουλειάς του.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης το βράδυ του Σαββάτου 24 του μήνα θα ξεκινήσουν με ομιλίες, ενώ θα ακολουθήσει εμφάνιση χορευτικού σχήματος από την Εύβοια και η βραδιά θα κλείσει με κέρασμα των παρευρισκομένων.

«Καλούμε όλους τους κατοίκους της Λέσβου και τους επισκέπτες να επισκεφτούν το Μανταμάδο και τη 15η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής, όχι μόνο στα εγκαίνια, αλλά και όλο το υπόλοιπο διάστημα, μέχρι τέλη Αυγούστου», δήλωσε στο «Ε» ο δήμαρχος Μανταμάδου, Στέφανος Αποστόλου.



(Γράφει η Βαγγελιώ Χρηστίδου στην εφημερίδα Εμπρός)